Voordelen van huren

De voordelen van huren

Veel mensen dromen ervan om een eigen huis te bezitten. Maar in veel gevallen kan huren minstens zo slim zijn. Waarom? We zetten het voor je op een rij.

1. Huren is flexibel

Als je een eengezinswoning of appartement huurt van ASR zit je daar maximaal een jaar aan vast. Daarna is de huur maandelijks opzegbaar. Ideaal als je het samenwonen wilt uitproberen, voor je werk vaak moet verhuizen, plannen hebt om te emigreren of als je nog aan het sparen bent voor een koophuis.

2. Huren is zorgeloos

Het onderhoud van een eigen huis kost tijd en geld. Daar hoef je je bij een huurwoning niet naar om te kijken. ASR regelt het groot onderhoud voor jou, zodat je altijd in een huis woont dat goed onderhouden is. De tijd die en het geld dat je overhoudt, kun je aan leuke dingen besteden.

3. Huren kan financieel interessant zijn

In sommige gevallen kom je bij een huurwoning in aanmerking voor huurtoeslag. En ben je nog niet zo lang zelfstandig, ook dan kan een woning huren een interessante optie zijn. Vraag de makelaar die bij het project van jouw voorkeur betrokken is naar de mogelijkheden.